Как да се сдобиете с нов съвършен вид на стария радиатор? Направете го красив с няколко прости стъпки!


Снощи изтичах до една съседка да взема дафинов лист за супа и в резултат на това останах при нея да пия чай с пай. Когато тя и аз се преместихме от кухнята в хола, бях просто изумен от нейната промяна. Кой би си помислил, че акцентът на стаята ще бъдат радиаторите! Просто е невъзможно да откъснете очи от възхищението.

Има интересен и доста прост вариант как да направите красив радиатор за отопление. Съвременните креативни хора могат да превърнат дори най-обикновеното и незабележително нещо в красиво и оригинално допълнение към интериора със своите креативни подходи.
Ще имате нужда от шкурка, матов бял емайл, оризова хартия / шарени салфетки, PVA лепило, четки, акрилни бои, топлоустойчив лак.
Измиваме радиаторите с препарат. След това с помощта на шщурката отстраняваме всички грапавини. Радиаторите трябва да бъдат възможно най-гладки. Измиваме отново с препарат и подсушаваме с кърпа.

Подготвяме оризова хартия или любимите салфетки. По-добре е да закупите големи салфетки, така че изображението да не се налага да бъде завършено, тъй като се случва да няма достатъчно салфетки за цялата дължина.

За да подготвите радиатора за декупаж, е необходимо да нанесете бяла боя върху него. Моля, имайте предвид, че боята ще изсъхне поне един ден!
След като боята изсъхне, можете да залепите рисунката. Предварително изрежете салфетката, така че всяка секция на батерията да има своя част от шаблона. Нанесете PVA лепило върху лентите от салфетки. За да може произведението да запази първоначалния си вид за дълго време, покрийте го с топлоустойчив лак.

Нанесете поне 2 слоя. Вместо оризова хартия можете да използвате шарени салфетки, от които само горният слой ни е полезен. Подготвили сме за вас малка селекция от идеи за вдъхновение. Само вижте колко красиви, необичайни и елегантни са станали отоплителните радиатори след прилагане на техниката декупаж. Апартаментът дори изглежда по-весел.