Измиването на газовата ми печка с ябълков оцет с изтекъл срок на годност премахва дори упоритата мръсотия


Ябълковият оцет се получава чрез ферментация на ябълки. Ако ферментацията се прекъсне, се получава сайдер, но когато ферментацията приключи, ябълките отделят въглероден диоксид и киселина, а захарта се превръща в органични киселини. Така оцетът може да бъде полезен за здравето на косата, използва се в кухнята за приготвяне на различни ястия, но той има и още различни приложения в ежедневието.

Дори с изтекъл срок на годност, той може да намери широко приложение у всеки един дом.

Оцетът е универсален почистващ препарат, който може да замени всички химикали в дома Ви. Днес ще Ви кажем в кои случаи използването на оцет е най-доброто решение на проблема. Този екологичен и евтин продукт може да отърве цялата къща от мръсотия.

С течение на времето в чайника ще се образува котлен камък, който може да се отстрани с оцет. За да направите това, изсипете 100 мл оцет в 1 литър вода и кипнете чайника. Когато водата заври, котленият камък ще се отлепи от стените на чайника. След това оцетната вода трябва да се излее и да се сварят няколко порции вода в чайник. По този начин могат да се почистват стъклени и керамични чайници, уреди от неръждаема стомана, ютии и перални машини.

За да премахнете котления камък от ютията, разредете оцет с вода в съотношение 1:3 и изсипете този разтвор в резервоара. След това ютията трябва да се загрее до максимална температура и да се натисне няколко пъти бутона за изпускане на пара.

Не забравяйте, че мухълът е по-лесно да се предотврати, отколкото да се отървете от него. Почиствайте с оцет веднъж седмично. Оцетът може да се използва за дезинфекция на работната повърхност в кухнята. Ябълковият оцет е естествен антисептик, който убива бактериите, гъбичките и миризмата.

Оцетът може да се използва за почистване на фурна или микровълнова. Ако вратата на уреда е много замърсена, използвайте каша от оцет и сода в съотношение 1:2. Оставете кашата за час да подейства, след което почистете вратата с четка и избършете с влажна кърпа.

Оцетът замества и препарата за почистване на стъкла. Намокрете парцал с оцет и избършете стъклото или огледалото. След това подсушете повърхността с чиста, суха микрофибърна кърпа.