Невероятни изобретения, създадени от деца


Децата имат огромно богатство – въображението. Има доста дечица, които са в пъти по-умни, по-мъдри и по-бързи от възрастните. Тяхната изобретателност и способност да намират нестандартни решения понякога са изненадващи. Освен това децата, като никой друг, обичат да правят света по-добро място. Някои от тях още в ранна възраст се опитват да създадат невероятни изобретения. Повечето от тях се използват дори и от нас.

Кожени наушници – практичен заместител на шапките, които децата не обичат да носят. Дете на име Честър Грийнууд е сред тези деца. Именно затова детето решава да си разработи модел, който да му бъде удобен. Без да губи време отива при местния шивач за помощ. Годината – 1873.

През 1825 година 15 годишно момче на име Луис Брайл разработва тактилен шрифт, който дава възможност на всички слепи хора да се научат да четат и пишат. Самият Луис ослепява на 3 годишна възраст, поради рана, която получава в работилницата на баща си. Нещастието на момчето позволи на милиони хора на планетата да намерят надежда.

На 11 години Касиди Голдщайн изобретява първата поставка за моливи, поради любовта си към рисуването.

Камион играчка – Популярната играчка с обръщане е изобретена от 5 момче на име Робърт Пач през 1963 г. Първият камион е направен от кутия за обувки, пирони и капачки за бутилки.

Знаете ли, че първите плавници не са били носени на краката, а на ръцете? Това беше визията на Бенджамин Франклин, който на 11 години измисли как да увеличи скоростта на тяло във вода. Като плавници са използвани обикновени дървени дъски с овална форма. Те имали специални дупки, предназначени за ръце. За да приведете устройството в действие, бе достатъчно да го постави на ръцете си, да се потопи във водата и да се оттласне правилно. Първото споменаване на изобретението датира от 1700 г.

Батут – годината на създаването е 1930. Едно дете бива вдъхновено от цирковите артисти, които са падали в предпазна мрежа. Джордж по това време е бил на 16 годишна възраст, когато в гаража си използва метална рамка с опънато върху нея платно.

Сред изобретенията на децата са и хартиени торби с плоско дъно, четка за зъби за астронавти, магнитни тапети, сладолед на клечка, коледните лампички, моторната шейна и други.

Възрастните имат какво да научат от децата. Те не се страхуват да мечтаят и реализират дори най-необичайните си фантазии.