Камериерката на луксозен хотел в Полша пере пердетата, без да ги сваля от корнизите


Почистването на завеси понякога може да се превърне в досадно занимание. Завесите трябва да се перат поне веднъж на всеки 6 месеца. Истината е, че завесите, пердетата, тюлът събират в пъти повече прах, отколкото можем да предположим. . За това допринасят отворените прозорци и общото замърсяване на въздуха. Как да се справим с праха, без да перем завесите всяка седмица и да не ги махаме от корниза?

Редовната парочистачка ще Ви помогне да спестите време за дълго пране, сушене и гладене на завеси. Именно с нейна помощ се справят и камериерките по хотелите. Реално тя спомага за премахване на излишния прах, но и ще премахне възможните вредители. Това наистина е проблем, защото никой не е премислил за възможната поява на акарите.

Долните ръбове на завесите могат да се замърсят сериозно. Особено ако у дома имаме домашен любимец – куче, котка.

Преди да впуснем парочистачката в употреба, трябва да сме сигурни, че тъканта на нашите завеси може да издържи на високи температури.

Вторият бърз метод за почистване на завеси е обикновена прахосмукачка. Както се казва, евтино и весело. Освен това парогенераторът е скъп и не е наличен във всяко домакинство.
Ако прахосмукачката Ви е твърде мощна, има решение. Хвърлете влажна кърпа върху дюзата, така ще намалите теглителната сила.

За бързо почистване на завесите можете да използвате обикновена влажна кърпа. Направете почистващ разтвор, като смесите малко гел за пране в топла вода. Накиснете кърпа в него и след това го изцедете добре. Парцалът трябва да е мокър, но не прекалено мокър. Внимателно избършете завесите с него отгоре надолу.