Защо опитните и знаещи домакини не пропускат да добавят оцет по време на пране?


Защо е силно препоръчително да добавим оцет в пералнята при пране?
Пералнята значително опростява живота на домакините и спестява време. Всеки може да си позволи да купи пералня, изборът е огромен, така че винаги можете да намерите помощник според бюджета.

Една пералня може да издържи десетилетия, ако се почиства редовно, но това не винаги гарантира страхотно изпиране. Оцетът ще помогне за подобряване на качественото изпиране.
Трапезният оцет може да се използва не само в готвенето. Напоследък домакините започнаха да обръщат повече внимание на екологичните почистващи продукти, които са безопасни за използване в дом, където живеят малки деца и животни. Едно такова средство е оцетът.

Перфектно елиминира неприятните миризми, дезинфекцира повърхността и премахва замърсяванията. Какво ще кажете за прането? Оцетът може да се използва при пране.
Оцетът омекотява плътните тъкани, затова се добавя вместо специален омекотител. С оцет са се прали силно замърсени дрехи дори по времето, когато не е имало специални препарати. В допълнение към факта, че оцетът омекотява тъканта , той премахва неприятните миризми и дрехите не се наелектризират след пране с него. Домакините препоръчват да добавите 100 ml оцет.

Оцетът може да се използва за пране на деликатни тъкани като бельо и бански без други препарати за пране. Накиснете дрехите във вода с 50 мл оцет за 15 минути, след това изплакнете добре.
Петната по дрехите могат да бъдат премахнати чрез нанасяне на оцет върху зацапаното място със спрей. Оставете оцета да подейства 10 минути, след което изперете в пералня без изплакване. Този метод е подходящ за премахване на петна от памучни тъкани и полиестерни тъкани. Оцетът може да се използва за пране на завеси, възглавници и калъфи, за да се отървете от миризмите на никотин, влага и плесен.


Трябва да почиствате редовно пералнята от котлен камък и мухъл. Миризмата на мухъл не може да се обърка с нищо. Най-често се появява върху гумения барабан на пералнята . Особено ако перете спортни обувки или други силно замърсени предмети, барабанът трябва да се почиства всеки път след пране на такива предмети, така че остатъците от мръсотия да не попаднат върху прането.
За да дезинфекцирате машината и да я почистите от мръсотия и котлен камък, добавете 200 ml оцет в отделението за препарат. Включете режима на пране с висока температура, не по-ниска от 60 градуса. Когато прането приключи, изключете пералнята от контакта и избършете барабана и гуменото уплътнение отвътре.