4 традиции, които изглеждат странни, но за китайците са начин на живот


Китай е страна със свой собствен начин на живот и свой стил. По-възрастното поколение се придържа строго към традициите и ги предава и на младите. Понякога местният ред може да изглежда странен за други националности.


С връхни дрехи у дома – снимката е от типична китайска вечеря. Носенето на пухено яке върху пижамата е нещо нормално за тях. Прозорците ще бъдат широко отворени, защото чистият въздух за тях е ключ към здравето. През зимата където няма парно се отопляват с печка, климатик или електрически одеяла.

Не се притесняват за етикета, за марката, за бранда – ако тениската има надписи на английски или друг чужд език, това вече е готино. Може да бъде написано нещо като „Обичам големи и дебели“ или да се покаже надписът „RIDOK“ по цялото яке – китайците в повечето случаи няма да предадат внимание на това. Въпреки че има и маркомани, които купуват изключително скъпи неща в бутици, те отиват в Хонконг и Макао за това.

Консумация на топла вода – от детската градина децата се учат да пият само топла вода. Термосът се счита като основен атрибут за всеки. Съвсем сериозно – лекарите смятат, че консумацията на студена вода може да доведе до заболяване. Особено в определени дни за нежната половина на човечеството.

Панически страх от слънцето – бялата кожа се смята за еталон за красота в Китай. Красавиците винаги носят със себе си чадър и напълно се покриват от излагане на ултравиолетова радиация. Тъмната кожа е признак, че човек работи на полето. Също така слънецето там е в пъти по-различно и силно. Често в огромните обедни жеги не могат да се видят хора по улиците.

Ако има заинтересовани какво продават на пазарите за чанти в Китай и колко е реалната цена на „луксозни екземпляри от тайни шоуруми“ можете да видите тук:

Източник снимки – Инстаграм акаунт: @asia_kitai