Цветна магия: мистична наука, която ще подобри живота Ви


Символиката на цвета има своя история. От древни времена хората са подозирали, че всеки цвят означава нещо и са мислили как може да се използва за лични цели. Цветът засяга не само психическото състояние на човек, той е в състояние напълно да промени същността на нещата.

Представете си предмет в цвят, различен от този, в който сте свикнали да го виждате. Усещате ли разликата? Удивително е колко зависи от цвета!

Зелено
Цветът на природата, естествен и примамлив. Този цвят често се харесва на уверени хора. Много е полезен за очите . Зеленото се отхвърля от хора, които са на прага на умствено и физическо изтощение.

Розово
Много мек цвят, често свързван с романтика и страст. Успокоява и възстановява жизнеността.

Виолетово /лилаво/
Виолетовият цвят се избира от зрели хора, той символизира мъдростта. Нюанси на лилаво с различна сила се използват за успокояване, в края на работния ден е полезно да погледнете нещо лилаво, това ще ви помогне да се настроите за почивка.

Синьо
Не напразно магьосниците в приказките се обличат толкова често в синьо. Този небесен цвят олицетворява желанието на човек за мечта, бягство от реалността. Той е много популярен сред креативните хора. Също така се счита и за делови цвят, определено ако отидете на интервю облечени със синя риза, шансът да Ви наемат е по-голям.
Оранжево
Енергията и топлината, която този цвят излъчва, са невероятни. Определен е още като цветът на щастието и оптимизма. Ако сте в лошо настроение – погледнете нещо оранжево, веднага ще ви се повдигне!

Жълто
Цвят е предпочитан от хора, които са склонни да сменят местата си. Това е много интелигентен цвят, жълтите дрехи винаги са били модерни сред аристократите. Цветът на лекотата и любопитството.

Черно
Въпреки че черното има негативни психологически характеристики, то все още е популярно и мнозина имат черни дрехи в гардероба си.

Бяло
Идеалният цвят, тъй като е синтез на всички останали цветове. Белият цвят не отблъсква никого.

Червено
Наричано още цветът на страстта и всички страстни хора. Силата и енергията, които предава са огромни. Червеният цвят е избран от волеви, целенасочени хора от които кепи неизчерпаема енергия.

Изборът на определен цвят като предпочитан може да показва различни аспекти от живота на човек. Ако намерите любимия си цвят тук, помислете как да го използвате във ваша полза. Цветовете наистина имат силно въздействие върху човека.