Феновете на „Стани богат“ се изумиха, след като участник загуби 60 хиляди заради публиката


Феновете на „Стани богат“ останаха ужасени, след като един участник загуби 63 000 паунда заради това, че последва съветите на публиката.

Криш Хук беше преминал успешно през шоуто, като бързо попълни списъка с успешно отговорени въпроси, без да се наложи да използва нито един от жокерите, когато достигна сумата от 64 000 паунда.

Когато един участник се справя толкова добре, е време да се замислим с колко пари може да си тръгне.

Максимата на шоуто „лесно е само ако знаеш отговора“ се е оказвала вярна неведнъж. Все пак да се добереш до пет въпроса, от това да станеш милионер с непокътнати четири жокера, е завидна позиция.

Почти никой не успява да стигне до края, но когато навлезете в по-горните етапи на „Стани богат“, винаги се усеща невероятното вълнение, че някой може да успее.

Още по-неприятното за Криш е, че той е поставил предпазната си мрежа на 125 000 паунда, което е следващото стъпало нагоре. Това означава, че ако беше отговорил правилно на въпроса, щеше да си тръгне с цяло състояние.

Въпросът, заради който той загуби 63 000 паунда, беше: „През 1854 г. кой метеоролог основава това, което става Метроологична служба, след като преди това е бил капитан на пътуването на Дарвин с HMS Beagle?“

Криш можеше да избира между Робърт Фицрой, Франсис Бофорт, Джоузеф Хенри или Густаво Гаспар Кориолис. Той не можа да реши и избра да се довери на жокера „Помощ от публиката“.

51% от публиката избраха Франсис Бофорт, което не е точно гръмко одобрение, но все пак е много повече от останалите варианти.

Криш реши да се довери на преценката на публиката, тъй като смяташе, че тя „има доста умни лица“. Но отговорът се оказа грешен. В крайна сметка правилният отговор беше Робърт Фицрой.

Единственото, с което успя да си тръгне, бяха 1000 паунда, които се гарантират на участниците, ако отговорят правилно на първите пет въпроса.

Това беше съкрушителен момент и много фенове се включиха в социалните мрежи, за да порицаят публиката за това, че е сбъркала.

Много от тях заявиха, че публиката току-що е имала „абсолютен провал“. Като се има предвид, че Криш е вторият участник, който е отстранен от шоуто, след като се е доверил на публиката, това изглежда вярно.

Криш се прибра у дома, след като загуби 63 000 паунда, но това не беше единственият случай в същото предаване, в който участник, използвал този жокер, се оказа подведен.

Късметлията Джон Маккена стана едва вторият участник по времето на Джереми Кларксън като водещ на шоуто, който си тръгна без абсолютно нищо.

И то след като получи грешен отговор на въпроса за 1 000 паунда.

Въпросът, с който той се затрудни, беше: „Кое от изброените неща е гъст омлет, приготвен с пържен лук и картофи, популярен в Испания?“

Имайки избор на отговори между тортиляс, чурос, крокетас и гаспачо, Джон не знаеше какво да каже и реши да използва първия си жокер. За да попита публиката, като 52% от нея избраха крокетас.

Звучи доста разумно, тъй като в тях има картофи, но се оказа, че това е грешен отговор.

Правилният отговор беше тортили (tortilla española, ако искате да сте конкретни, а може би предаването трябваше да е такова) и Кларксън каза на публиката, че е „подвела“ Джон, като е сбъркала.