Супер рядко Мазерати е пуснато за продажба, а първият му собственик никога не го е карал!


Редките суперавтомобили обикновено се продават добре на търгове. Редки състезателни автомобили с малък пробег също са склонни да се продават за много пари. Това ни кара да се чудим за колко може да се продаде този суперавтомобил Maserati MC12 Versione Corse.

В началото на 2000-те Maserati произвежда петдесет суперавтомобила Maserati MC12, всеки от които има колекционерска стойност.

Оборудван с 6,0-литров V12 с мощност 755 конски сили и 6-степенна секвенциална скоростна кутия, автомобилът не е хомологиран за състезания и няма сертификат за обществени пътища, така че може да се управлява само като част от частни състезания на писта.

Автомобилът има пробег от 208 километра, който се счита за стандартен при такива машини, тъй като километрите са изминати по време на монтажа и доставката до клиента.


Автомобилът отговаря напълно на заводската специализация, включително комплект необходимо оборудване за обслужване на автомобила. Цената на рядкото Maserati MC12 Versione Corse не е посочена, но през 2006 г., когато моделът беше представен, всеки суперавтомобил беше оценен на един милион евро. Сега цената на автомобила, като се вземе предвид неговото състояние и рядкост, може да бъде значително по-висока. Може да се каже, че собственикът му е направил една добра инвестиция.