„Синът ми няма да остане сирак!“ Историята на лекар от Аржентина, който на 83 години решава да стане баща


Преди година всеки аржентински вестник беше пълен със заглавия като „Докторът стана баща на 83!“ Говорим за Алберто Кормилот, един от най-известните диетолози в Латинска Америка. Д-р Кормилот привлече общественото внимание през 2019 г., като се ожени за жена, с която имаше 48 години разлика . Но когато малко след сватбата Алберто обяви, че съпругата му очаква дете, обществеността го бомбардира с писма! И, уви, не всички тези писма бяха положителни с добри коментари.

В родната си Аржентина Кормилот е известен като жива легенда . Диетолог с половинвековен опит, опитният Алберто би могъл да се справи с всяко хранително разстройство. Хиляди хора в цялата страна са успели да отслабнат, да излекуват стомашно-чревни проблеми и да придобият желаната форма благодарение на методите, разработени от него.

Най-добрата реклама за всички изобретения на д-р Алберто обаче е самият той. Диетологът използва всички разработени методи в собственото си ежедневие, поради което и в деветото си десетилетие изглежда като максимум на 60! Кормилот обича да танцува , редовно посещава фитнес залата и все още е изключително енергичен.

Бременността на жена с разлика от половин век във възрастта доведе до осъждане на лекаря от много хора. Критиците не бяха срамежливи в изразите си. Някои дори язвително отбелязаха: „Какво, господин докторе, малко сираче ли ще раждате на света?“

Самият Кормилот обаче просто отхвърля подобни жлъчни коментари. Д-р Алберто е изключителен оптимист. Освен това Кормилот вече има възрастен син и дъщеря. Диетологът не видя нищо лошо в това да има още един наследник. И както показва практиката, той беше абсолютно прав!

Бебе Емилио се роди на 17 септември 2021 г. Момченцето се роди абсолютно здраво дете и досега родителите му не са имали проблеми с него. Напротив, д-р Алберто се възхищава колко лесно е да бъдеш родител в момента. „Тук, например, просто не е имало такива удобни колички в старите времена “, казва лекарят.

Кормилот искрено се радва на късното бащинство и гради наполеонови планове . „Искам да доживея поне 105 години, за да мога да празнувам дипломирането на сина ми заедно с него!“ докторът се смее. Да, разбира се, дори такъв енергичен човек има малък шанс за това. Но Алберто отказва да се предаде!

И в случай, че съдбата е намислила друго и реши да раздели Кармилот от всичките му любими хора, той бе подготвен. Човекът предварително бе създал номер в WhatsApp за детето и вече е хвърлил цял куп истории, текстове и снимки там. Едно странно, но много забавно послание към бъдещето!

Превод – Klasikbg.com
Снимки – Инстаграм