Професия – русалка, защо пък не? И други странни професии, за които плащат…


Кариерен сайт за свободни работни места състави списък с най-необичайните професии.

Консултант по шоколада

Такава позиция съществува. Нещо повече, има много различни видове шоколадови консултанти, от тези, които работят с лансирането на големи популярни марки до тези, които работят с нововъзникващи компании. Уговаряне на срещи, дегустация на шоколад, търсене на подходяща рецепта – всичко това е отговорност на консултанта.

Пазач на остров/ плаж
Когато публикуваха обява за работа – пазач на плажа, работодателите позиционираха позицията като „официално най-добрата работа в света“. Но трябва незабавно да разсеем илюзиите: пазачът на плажа не е този, който лежи на пясъка, взема слънчеви бани и размишлява върху същността на битието. Тази работа има и други отговорности, като изследване на острова и проучване на райони, които изискват специално внимание. Освен това служителят трябва да отговаря на определени изисквания: той трябва поне повърхностно да разбира дърводелството, да има познания по градинарство, разбира се, да бъде комуникативен, отговорен и освен това да бъде смелчага.

Психолог за домашни любимци
Психолозите за домашни любимци са преди всичко комуникатори с животните. Те използват техниката на телепатията, за да изучават емоциите им. Най-важното нещо в работата им е да разбират езика на тялото на животното.

Чистач на местопрестъпление
Идеалният чистач на местопрестъплението е специално обучен човек, който познава всички тънкости на почистването, всички най-сложни почистващи техники и устройства, внимателен към детайлите и най-важното смел, упорит, с вътрешна издръжливост. Ако сте емоционални, то тази позиция определено не е за вас.

Тестер за храна за домашни любимци

Може да звучи смешно, но някои хора наистина харесват тази работа. Компаниите, които създават храна за домашни любимци, искат да се уверят, че техният продукт е приятен за вкусовите рецептори на домашния любимец. Сега ще кажете, но котките и кучетата имат различни възприятия за това кое е вкусно и кое не! Поради това компаниите имат много тестери за храни, те изпълняват различни функции и се вземат предвид мненията на огромен брой служители, за да се определи пригодността на продукта.

Русалка

Това е истинска работа, трябва да плуваш с тежка опашка в аквариуми, клубове и развлекателни центрове. Във Флорида, например, за да станете русалка, ще трябва да тренирате шест месеца.

Чистач на аквариуми отвътре

Ако искате да имате пряк контакт с морските обитатели, помислете добре дали тази работа е за Вас и дали имате достатъчно самообладание и издръжливост.

Лего скулптор

Беше страхотно когато бяхме деца и родителите ни подаряваха LEGO кутия за някой празник! Но всички пораснахме, LEGO остана на заден план. За някои сглобяването му е толкова голямо хоби, че правят пари от това. За да получите тази работна позиция, трябва да преминете през много тежка конкуренция, тъй като в света има много малко такива свободни позиции.