Повреди на гумите: какви са и какво показват?


Какви са повредите на гумите?


Първи тип: Малки вдлъбнатини, които се появяват на протектора, могат да възникнат в резултат на дълъг престой на автомобила. Понякога такъв проблем също показва неизправнос. Малките вдлъбнатини са знак за лоша антиблокираща система. Ето защо, ако бъдат открити такива дефекти, препоръчваме първо да ги проверите.

Втори вид: Неравностите, които могат да се видят по протектора, са много тревожен знак . В крайна сметка това показва сериозни проблеми с окачването. Има голям шанс вече да не смекчава ударите. Също така могат да се появят неравности поради претоварване на автомобила. Не забравяйте, че редовното превозване на големи товари в автомобила Ви само влошава ситуацията. В крайна сметка в резултат на това се нарушава геометрията на окачването.

Трети тип: Често е възможно да се наблюдава равномерно износване на протектора. Този проблем се появява отстрани на гумите. Това показва неправилно налягане. Може да е твърде ниско и обратното. И това трябва да се коригира възможно най-скоро. Освен това не забравяйте, че появата на видимо износване също може да показва проблеми с окачването. Ето защо си струва да се обърне внимание.

Четвърти вид: Ако гумите показват признаци на неравномерно износване, тогава има проблем с подравняването на колелата. Почти невъзможно е да забележите такъв проблем в зародиш. В крайна сметка процесът на появата на такъв дефект е доста дълъг. Ето защо трябва да проверите повърхността на гумата, като прокарате длан или монета върху нея. Така можете бързо да усетите кривината, ако има такава.

Експерти съветват редовна инспекция на гумите, както и да се гледа за техния срок на годност.
Шофирайте разумно, внимателно и отговорно. Експертите препоръчват това да не се прави, тъй като домашният ни любимец преживява много стрес. Нека не му причиняваме подобни изживявания.