Киану Рийвс тръгна от реклама на Кока-Кола и стана най-готиният холивудски актьор


Докато Киану Рийвс празнува 58-ия си рожден ден този месец, отново се появи реклама на Coca-Cola, която показва колко далеч е стигнал най-милият човек в Холивуд.

В една от първите си актьорски работи през 1983 г. Рийвс играе ролята на състезател по колоездене в реклама на Coca-Cola, който се вижда как пресича финалната линия и получава освежаваща Coca-Cola от гордия си баща. Вижте го по-долу.

След скромните си дни в рекламата той се издига до безпрецедентна слава във филми като Point Break, The Matrix и франчайза John Wick.

Няколко души, които коментират старата му реклама, подчертават как актьорската му игра се е подобрила оттогава.

Един човек написа: „Той със сигурност е израснал като актьор“, а друг коментира, че рекламата показва целия труд, който е положил, за да стигне до мястото, където е днес.

Друг казва: „Киану е истинският човек в Холивуд.“

И това със сигурност е вярно.

През годините, освен невероятния списък с филми, в които се е снимал, 58-годишният актьор си е спечелил и признанието за най-приятния човек в Холивуд.

Много истории са се разпространявали за случайните му прояви на доброта, както и за това какъв добър човек е, а най-хубавото в случая е, че те не са нещо, което той сам разказва за себе си.

Наистина изглежда, че той е истински мил човек.

Всъщност сред анекдотите за негови добри постъпки е и това, че е чакал 20 минути в дъжда, за да отиде на собственото си парти, както и че е върнал нечия изгубена банкова карта.

Има дори разкази за това как се среща с бездомни хора, но не като някакъв PR трик, а защото просто му пука, както и за случай, в който кара момиче на 50 мили от пътя си, защото колата ѝ се е развалила.

Неотдавна той се появил на сватбата на двойка в Нотингамшир и позирал за снимки, след като ги срещнал в бара на хотела, в който бил отседнал.

Но въпреки че са публикувани много съобщения за добрите му дела, актьорът е много скромен по отношение на тях.

Когато го попитаха какво мисли за това, че го наричат най-милия човек в Холивуд, докато промотираше „Матрицата възкръсва“ миналата година, той изглеждаше видимо смутен и не можеше да спре да се смее, чувствайки се неловко от въпроса.

Ако не друго, това само го прави още по-голяма легенда.