За да не плаща двойна сметка за парно, хитрият съсед изолира къщата, веднага повторих след него


Какъв е най-добритият начин за изолация на един дом? Зимата наближава, което означава, че е време да се приготвим за постепенно захлаждане. По-добре да направим това предварително.
Може би сред основните врагове на топлината е течението. Явлението е неприятно, но го има особено в къщите. Лесен начин за откриването му? Използваме метода на нашите предци. Трябва да се запали свещ и с нея да се обиколят всички места, където може да е скрит предполагаемият виновник. Веднага ако забележим, че пламъкът на свещта почва да трепти, това е нашето място.

Доста често старите прозорци губят своето допло уплатнение и пропускат студения въздух у дома. Препоръчваме по периметъра на рамката на прозореца да се фиксира специално гумено или силиконово уплътнение. Това ще помогне през зимния сезон и ще спести пари за отопление. Прозорците могат да бъдат изолирани и със специално изолационно фолио. Междудругото вълнените завеси предпадват дома от студа.

Нека не забравяме и вратите у дома. Те също могат да получат изолация, така че да задържим топлината по-дълго в стаята. Нужен ни е уплътнител.
Отличен вариант е инсталирането на термостати и кранове на радиаторите у дома. Така можем сами да регулираме температурата.

Нека припомним, че според изследвания, най-изгодно излиза отоплението на климатик. При закуруването трябва да се оглеждаме за висок клас енергоспестяващи.

Обикновено фолио също може да ни помогне да запазим парите в портфейла си, а не да ги дадем за отопление. Нужно е да го поставим зад радиаторите. Фолиото трябва да бъде сгънато на няколко слоя и да бъде правилно фиксирано. Фолиото ще отразява топлината, получена от радиатора, което увеличава броя на степените на топлина в помещението.

Ако живееш в къща, препоръчваме преди да падне сняг, да прегледаш улуците. Премахни всички видове замърсявания от тях. Всички видове боклук провокират образуването на големи ледени висулки и лед на покрива, което не е напълно безопасно. Но ако водата има място за свободно преминаване през канализацията, тогава ситуацията е под контрол.

Знаеш ли, че има още една версия на затоплените бутилки с вода? Ефектът е мимолетен, но лайфхака помага. Говорим за чорапи с топъл ориз. Изграждането на такива „мини“ нагреватели е просто. Нужни са ни чисти чорапи. Трябва да ги напълним с оризова каша, да ги завържем и сложим в микровълновата фурна за максимум 3 минути. Важно е да добавим умерено количество ориз.

Знаеш ли още техники за пестене на пари през студения сезон? Сподели в коментар.