Един случай на 50 хиляди. Момиченцето е родено с рядка патология, но има уникална красота


Малката Уинри се роди с рядка бенка, която покрива една четвърт от лицето ѝ. Но майката на бебето успя да покаже на другите, че белегът при дете не е страшен. Напротив, той успява да направи Уинри красива по свой уникален начин.


Когато момиченцето се роди и родителите му го видяха за първи път, бяха много развълнувани. Майка ѝ – Никол, нито нейният партньор са виждали нещо подобно. Объркване и безпокойство са думите, с които майката на Уинри описва чувствата си в този момент.

Родителите предполагат, че петното върху лицето на дъщеря им е нещо опасно. Но лекарите бързо разсеяха страховете им. Уинри е роден с рядък вроден меланоцитен невус или CMN. Разпространението му е приблизително едно на 50 000 раждания.


Критиките и лошите погледи са ежедневие.
За съжаление има достатъчно враждебни коментари и критики към малката Уинри. Има такива представители на обществото, за които фактът, че си различен е равен на факта, че си малко ненормален. Може да звучи грубо, но съгласете се, че е така. Има достатъчно недоброжелатели както в мрежата, така и в ежедневието. Майката на Уинри признава, че някои хора често се взират в Уинри или я гледат неприветливо. Но има добра новина: момичето също има достатъчно фенове. Родителите на Уинри се научиха да реагират на грубостта и омразата без негативизъм, а напротив, с хумор.


Всеки ден Никол и съпругът й правят всичко по силите си, за да защитят Уинри и да я отгледат така, че да не се съмнява в себе си. Разбира се, за образовани хора и без предразсъдъци родилният белег на лицето на момиче не означава нищо. Но, както казахме, не всички хора са такива. Затова родителите се притесняват как другите могат да възприемат момичето и дали няма да го съдят.

Превод – KlasikBG.com