Джейсън Момоа обръсна невероятната си прическа в знак на протест


Джейсън Момоа обръсна известната си коса в знак на протест. Гледайте го по-долу:

Актьорът се включи в социалните мрежи на 5 септември, за да призове последователите си да направят всичко възможно, за да намалят количеството пластмаса, което използват.

Във видеоклипа, публикуван в Instagram, Момоа казва, че е отвратен от огромното количество отпадъци в океаните на планетата и щетите, които те нанасят.

С коса, сплетена на плитки, и жена, застанала до него с ножица за подстригване, 43-годишният актьор се вижда как държи няколко парчета от косата си.

Той казва: „Алоха, всички.

„Бръсна косата, правя го за пластмасата за еднократна употреба – уморен съм от тези пластмасови бутилки, трябва да спрем. Пластмасовите вилици, всички тези глупости.

Просто е толкова тъжно, така че моля ви, всичко, което можете да направите, за да премахнете пластмасите за еднократна употреба в живота си, помогнете ми, помогнете ми.

Пластмасовите бутилки са нелепи. Сега всички правят алуминиеви, което е фантастично, така че алоха. Ще продължим. О, човече. Добре, обичам ви, момчета. Алоха.“

Той публикува видеото с надпис: „За новото начало. Да разпространим алохата. Да бъдем по-добри в опазването на нашата земя и океани. Трябва да намалим пластмасите за еднократна употреба от живота си и от моретата си, пластмасовите бутилки, найлоновите торбички, опаковките, приборите за хранене – всичко това.“

Откакто видеото беше споделено, то беше гледано хиляди пъти, като феновете на звездата го похвалиха, че е хвърлил светлина върху важна тема.

Един от потребителите каза:

„Благодаря ти за всичко, което правиш за планетата. Никога не съм използвал пластмасова бутилка за вода и никога няма да го направя.

Когато виждам всичкия боклук в океаните, ми се къса сърцето. Толкова много от морските обитатели са засегнати и страдат от пластмасата. Нека направим света свободен от пластмаса, хора!!!“

Друг коментира: „Ти направи голям ход за голяма кауза.“

Някой друг пък каза: „Винаги с най-доброто послание, мой човек.“

И макар че това е малко шокиращо за звездата от „Аквамен“, армията му от последователи изглежда хареса новата визия.

„Косата израства отново и това е за голяма кауза. И съм сигурна, че ще изглежда невероятно.“, каза един от тях.

Друг се включи: „Никога не съм мислил, че ще видя този ден. По някакъв начин той все още е секси – човекът е дар“.