86-годишна дама стана най-възрастната стюардеса, работила повече от 60 години във въздуха


Когато работим работа, която ни носи удовлетворение, можем да говорим безкрайно за нея. Истината е, че има професии, които отнемат много от личния ни живот, но ако сме щастливи с работата – жертвите си заслужават.

И понякога работата и човекът стават едно. Може би това е съдба. Точно това смята 86-годишната стюардеса Бет Неш. Въпреки годините си дамата не смята да слиза от небето.

Историята на стюардесата Бет Неш започва на 4 ноември 1957 г. На този ден тя за първи път се качва на борда на самолет като квалифициран служител. Момичето мечтаело да стане стюардеса от 16-годишна възраст, когато за първи път лети на самолет като пътник.

Любовта на Бет към гражданската авиация се оказа толкова силна, че тази година тя ще отбележи 65 години работа на борда. За това Бет Неш дори е включена в Книгата на Гинес.
Стюардесата каза пред репортери, че сега почти всичко се е променило в гражданската авиация. „В онези дни разписанията на полетите се пишеха с тебешир върху черна дъска и цялата документация беше на хартия. Вече дори пилотите имат специални таблети. Освен това в началото на моята кариера имаше доста строги изисквания към стюардесите.


Трябваше да имаш определена височина и тегло. Сервирахме най-изисканите ястия на пътниците. Например омари в порцеланови чинии и сребърни прибори за хранене.“

Бет с готовност комуникира и прави снимки с пътниците, а също така провежда инструктажи преди полетите. Тя преминава всички необходими курсове за стюардеси заедно с по-младите си колеги. Не се оплаква и все още не смята да се пенсионира.

Пожелаваме на чаровната Бет здраве, дълголетие и жизненост. Вярваме, че тя ще може да се рее в небето в продължение на много години, професионално обслужвайки пътниците.