Учениците във Филипините полагат изпити използвайки „каски против измама“


Колеж в град Легаспи, провинция Албай, Филипините въведе ново правило против измама по време на провеждане на контролни и изпити. Учениците са задължени да носят шапки/ шлемове по време на тестовете, които да им пречат да гледат в отговорите на другарчетата около тях.

В същото време на учениците бе дадена пълна свобода при избора на тези „каски против измама“.

Учител публикува снимки на своя клас и те моментално завладяха Интернет пространството си. Учениците имаха пълна свобода на избор и техните крайни „каски“ и те толкова се постараха, че нямаше как да останат незабелязани.

На снимките учениците седят над изпитните си работи, носейки десетки уникални домашно направени шапки. Някои носят мотоциклетни каски със спуснати визьори, а други имат кашони за яйца, залепени на главите им. Няколко ученици облякоха маски за Хелоуин, включително маската от „Писък“, маската на чумния лекар и маската от сериала на Netflix „Хартиена къща“.
Учителката споделя, че е вдъхновена за този метод, който преди това видяла да се прилага в Тайланд.

Идеята за креативните каски става заразна и други училища във Филипините започват да я прилагат.

Учениците не само показали криейтив при направата на каските, но и много по-добри резултати на положените изпити, в сравнение с предишни години.Учителката споделя, че се гордее със своите ученици и много ги обича и подкрепя.