Създайте своя собствена кола на Бонд: 1964 Aston Martin DB5 на търг като комплект


Детайлите на този Aston Martin DB5 са напълно реставрирани, включително купето, двигателя и ходовата част. Остава само да съберем всичко!

Рядък Aston Martin DB5 от 1964 г. се продава на онлайн търг Collecting Cars , едно от само 679 произведени купета с десен волан. За почти реставриран автомобил вече предлагат 417 хиляди паунда (475 хиляди долара). В този случай рядкостта се продава напълно разглобена.
Към купето е прикрепен 4,2-литров редови шестцилиндров двигател с три карбуратора и петстепенна ръчна ZF трансмисия. В допълнение, комплектът включва реставрирани рамки за седалки и други интериорни детайли.

Купувачът ще трябва сам да боядиса каросерията, да обнови интериора с автентични довършителни материали и да сглоби всичко. Според наличните документи този Aston Martin DB5 е напуснал заводския конвейер с черно тяло и бяла кожа в кабината, но по-късно тялото е пребоядисано в синьо, а интериорът е подрязан в червено. Също така, проектът ще изисква завършване на работата по привеждане на колелата със спици до цялостно състояние на автомобила.

Продавачът твърди, че специалистите на Aston Martin са участвали във възстановяването на редките компоненти – например новите панели на каросерията са направени на ръка според оригиналните спецификации и технологии.