Мъж се върна в платноходка, за да спаси куче и котка в разгара на урагана Иан


Ураганът Йан е един от най-силните урагани, които някога са навлизали във Флорида, и причини много щети в щата и около него. Но независимо от опасните условия един мъж отказва да остави куче сред бурята от категория 1 и рискува живота си при ветрове със скорост до 75 мили в час, за да спаси животното от лодка.

На драматичните кадри, получени от BNN United States, се вижда как мъжът се провира през дълбоката до кръста пристанищна вода, носейки животното, докато платноходките около него се люлеят нестабилно от вятъра.

След като излиза безопасно от водата, той пуска кучето, а животното веднага скача на крака и повлича стопанина си по въдицата към безопасността на друг чакащ мъж, за когото се съобщава, че е Брайън Ентин от NewsNation.

След това се вижда как кучето размахва опашка – вероятно съзнавайки, че вече е в безопасност – докато го ескортират до чакаща кола, и изглежда, че лае от радост. NewsNation съобщава също, че мъжът се е върнал, за да спаси котка, след като кучето е било в безопасност.

Екипът за спасяване на животните в щата Вашингтон (WASART) заяви, че е в процес на заминаване за Флорида, за да помогне за издирването и спасяването на всички други животни, които са били засегнати от бурята.

Съоснователката на организацията Гретхен МакКалъм заяви:

„Вярваме, че като се грижим за животните на хората, които са били разселени, им даваме възможност да подредят живота си, знаейки, че за любимите им домашни любимци се полагат грижи в безопасна и грижовна среда.“

Националният център за ураганите съобщи, че ураганът предизвиква „животозастрашаваща бурна вълна, катастрофални ветрове и наводнения на полуостров Флорида“, съобщава NBC.

Сайтът PowerOutage.us съобщава, че на 29 септември във Флорида без ток са останали 2 300 000 души, което представлява 21% от всички проследени клиенти.

Още 12 окръга в щата съобщават, че повече от половината от хората в тях също са без ток.

В момента най-засегнатият район е окръг Лий, където 90 процента от хората са останали без ток – 425 717 клиенти.

Ерик Силаги, президент и главен изпълнителен директор на „Флорида Пауър енд Лайт“, в крайна сметка определи бурята като събитие, което „променя живота“, и заяви, че последиците от нея ще се усещат в продължение на седмици.