„Колелото на късмета“ предизвика гняв, предлагайки награда плащане на сметка за ток!


Има една шоу игра, която се казва „Тази сутрин“. Много популярна е по цял свят. Заради един от последните си епизоди обаче, тя беше сравнена с дистопичен сериал. Заради една от наградите. А именно плащане на сметките за ток като голяма награда в играта с колелото на късмета.

По принцип тези предавания се асоциират със забавните водещите, които се смеят силно и заразяват всички в студиото и зад малкия екран с положителна енергия. Понякога имат странни гости, които изумяват всички със своите странности и навици. Често има някакви майтапи и наказания за участниците и гостите, които забавляват публиката.

Не би трябвало да се свързват антиутопични сценарии за катастрофални времена. Или да напомнят на онзи филм с Арнолд Шварценегер, където обитателите на планетата трябва да си заплащат за въздуха който дишат.

Точно такова усещане остави епизодът на „Тази сутрин“ на 5 септември.

Критиките дойдоха, след като избраните да участват Холи и Фил започнаха своето състезание „Завърти и спечели“ с колелото на късмета. То се завърна този месец и позволява на участниците да имат шанс да спечелят, като изтеглят приложението на предаването.

Играчите попълват формуляр и трябва да запомнят парола, за да имат шанс да участват в играта. Ако успеят да се включат в предаването, ги посреща лъскаво колело, пълно с награди. Въпросното колело включваше различни парични награди, включително най-голямата парична стойност от 1 000 лири. Но сред парите имаше и секция, озаглавена „сметки за енергия“.

Фил обясни: „Това са сметките за енергия за четири месеца, ако колелото се спре на този сектор“.

Водещият продължи да пита участниците как се чувстват по отношение на сметките си за енергия, които за много британци са се увеличили експоненциално след началото на настоящата криза.

Състезателят обясни, че има предплатен електромер и описа ситуацията като „много тежка“. За щастие, колелото попадна в раздела „сметки за енергия“, което означава, че сметките им са покрити до края на годината.

Победителят определи резултата като „фантастичен“, но сегментът не се хареса на зрителите.

Споделяйки клипче от играта в интернет, един потребител на Twitter написа: „#ThisMorning се превърна в пълна антиутопия, като предложи да се платят сметките за енергия като награда в играта.“

Друг коментира:

„Какво следва, да спечелите почивка на отдалечен остров, където да играете на „Последния оцелял“ като във филма “Игри на глада“? Безплатен вход за следващата игра , вдъхновена от сериала Squid Games?

ITV беше заклеймена за „почти подигравателно отношение към една огромна криза“, като един потребител на Twitter заяви, че „нямаме нужда от шоу игри“, а по-скоро от правителство, което „ще направи така, че всеки да може да си позволи сметките за енергия като основно човешко право“.

„В сън ли съм? „Тази сутрин“ прави състезание за плащане на нечии сметки за енергия за четири месеца. Нямам думи за този антиутопичен кошмар“, пише друг човек.

Предаването беше излъчено малко преди Лиз Тръс да бъде обявена за нов министър-председател, като отговорността за управлението на страната и справянето с проблеми като нарастващите разходи за енергия сега е на нейните плещи.