Как живее майката героиня, родила 19-ото си дете на 45?


Светлана знае какво е да имаш голямо и щастливо семейство. През последните 30 години Светлана забременява всяка година. Сега тя е на 45 и има 19 живо родени деца… не изключва и вероятността за наследник номер 20.

Светлана признава, че едно е да родиш на 18, друго на 45, силите и организмът се променят.

Светлана Ковалевич е родом от село Глинное в Украйна, където почти всяко семейство може да се похвали с голям брой деца. Много жени тук носят титлата „майка-героиня“.
Защо Светлана и съпруга ѝ имат толкова много деца? Отговорът е прост: Светлана и мъжа ѝ са наистина религиозни хора. Те изпълняват Божията заповед и спазват традициите на семействата си. Например една жена има 7 братя и сестри, а съпругът й има 14.

Светлана е и горда баба на 13 внуци. Как живее едно семейство с толкова много деца? В името на щастливото настояще и едно по-добро бъдеще всички членове в домакинството работят. Всеки прави каквото може. През лятото децата, заедно с баща си, берат сезонни горски плодове за продажба. По това време Светлана остава сама с най-малките деца. Няма кой да помогне, така че трябва да се справите с всички задачи сама. Например готвенето, както и останалата част от домакинството, пада изцяло върху плещите на жената.

За да нахраниш такава орда от деца, трябва да готвиш много. Една кофа борш или супа обикновено изчезва през деня. Ако Светлана извайва и готви кнедли, наведнъж излизат поне 200 парчета. Жената сама меси сама и хляб.

Къщата, в която живее семейството на Светлана, е построена от нейния съпруг със собствените му ръце. Родители и деца се настаняват в 6 стаи общо.
Децата си износват дрехите, за съжаление семейството не разполага с много финансови възможности. Те дори не са могли да подсигурят по-добро образование на големите деца. Горди са, че един от синовете им успява да вземе тапия за механик.