Защо жената трябва да спи отдясно на мъжа си?


Със съпруга ми си купихме наш апартамент, в спалнята поместихме огромно легло. По някаква причина съпругът ми настоя да спя на дясната страна. Стори ми се безсмислено, защото отляво ми беше по-удобно, наблизо имаше шкаф с книги. Наистина ли е толкова важно съпрузите в спалнята да са подредени по определен начин? Реших да намеря отговора на този въпрос и да го споделя.

Суеверие и религия
Животът на семейната двойка е фина духовна сфера, пълна с правила и суеверия. Смята се, че щастието в брака зависи от това как съпрузите спят в спалнята. Нашите славянски предци са вярвали, че съпругата трябва да спи изключително отдясно на съпруга си. Например, вдясно от човек трябва да има някоги, на когото той напълно вярва. Оттук идва изразът „дясна ръка“, което означава надежден и верен помощник.

Освен това дясната ръка в разбирането от древността е символ на истината и откритостта . Дори сега, когато полагате клетва, трябва да поставите дясната си ръка върху Библията. Според етикета е обичайно да поздравявате с дясната ръка, демонстрирайки на събеседника си добрите си намерения. Лявата ръка се смяташе за символ на измама и лукавост. Следователно мъжът, който искаше да попречи на жена си да изневери, винаги лягаше отляво.

Според Фън Шуй жената също трябва да се намира от дясната страна на съпруга си. Дясната страна е женската същност, нейната уникална енергия. В Япония и Китай в старите времена се е смятало, че ако съпругата спи отляво на съпруга си, тя няма да може да зачене и да роди дете.

В продължение на векове бойната (отбранителната) и доверителната страна на тялото са се формирали сред представителите на двата пола . При мъжете дясната страна е отбранителна. Следователно, ако съпругът лежи от дясната ви страна, тогава най-вероятно той наистина не Ви вярва.

Какво казва науката?
Съвременната медицина не посочва ясно как трябва да бъдат разположени съпрузите в спалнята. Основното нещо е здравият и спокоен сън.